Ravintolapäivänä piirakka maistui ja juttu luisti

Herkkusuut ja oman elämänsä jamieoliverit pääsivät taas sunnuntaina ilakoimaan, kun vietettiin kuudetta ravintolapäivää. Tuo kerrassaan mainio ruokakarnevaali täytti erityisesti Helsingin keskustan, mutta levittäytyi ansiokkaasti myös muualle Suomeen. Kuten kuvat (kuvaaja: Timo Idänheimo) kertovat, tartuimme myös kuntavaalitiimini kanssa haasteeseen. Pystytimme Otaniemeen piirakkaputiikin, joka kampanjaa mukaillen mainostettiin reippaalla teemalla Piirakka kuuluu kaikille! Tarjolle loihdittiin huipputiimin voimin toinen toistaan herkumpia piirakoita.

Sadepilven uhka kannusti rakentamaan satumaista piknik-tunnelmaa sisätiloihin, missä kelpasikin köllötellä. Piirakat maistuivat vierailijoille, ja keskustelu kävi kuumana niin piirakkareseptien kuin espoolaisuudenkin ympärillä. Uunituoreiden flaiereiden lisäksi myös Anna idea Espoolle! -seinä teki putiikissa ensiesiintymisensä, tosin vasta väliaikaisessa muodossaan.

Sunnuntaina kerätyt ideat on tarkkaan luettu ja laitettu talteen. Toiveista löytyi muun muassa Espoon sisäisen julkisen liikenteen kuntoon laittamista, avoimia tiloja kohtaamisille ja uusia tapoja vaikuttaa kunnallispolitiikkaan. Herääkö näihin liittyen ajatuksia? Palaan näihin teemoihin itsekin tuonnempana.

Enemmän kuvia löydät Facebookista.