Saara Hyrkkö

Olen vihreä kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja diplomi-insinööri. Pienen pojan äiti, partiolainen ja valasfani. Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja. Periksiantamaton paremman maailman tekijä, analyyttinen optimisti ja toimeen tarttuva feministi. Rakastan metsiä ja merta, innostun kirjastoista ja teknologian kehityksestä.

Olen mukana politiikassa puolustaakseni koulutusta, tasa-arvoa, ihmisoikeuksia, mielenterveyttä ja tietenkin ympäristöä. Minulle tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, vapaus ja avoimuus.

Eduskunnassa toimin vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Teen töitä ulkoasiainvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsenenä sekä sivistysvaliokunnan ja valtiovarainvaliokunnan varajäsenenä. Olen myös Yleisradion hallintoneuvoston jäsen.

Suhtaudun intohimoisesti maailman muuttamiseen ja yhteiskunnan epäkohtiin. Kannan huolta maailman tilasta ja ihmisten hyvinvoinnista, tuohdun epäoikeudenmukaisuudesta ja tyhjistä puheista, innostun hyvistä ratkaisuista ja uusista oivalluksista. Partiossa opin jo varhain kantamaan vastuuta, ja sittemmin neuvottelutaitoja, yhteistyökykyä ja rohkeutta tarttua vaikeisiinkin asioihin on karttunut monessa liemessä.

Asun puolisoni ja muksumme kanssa Espoon Tapiolassa. Vapaa-aikana rentoudun muun muassa kirjojen, ruuan ja kulttuurin äärellä, luonnossa ja joogamatolla, uima-altaassa ja laiturin nokassa.

Elämäni merkkipaaluja

 • Synnyin elokuussa 1987 kahden isoveljen pikkusiskoksi pohjois-helsinkiläiseen lähiöön. Muutin omilleni Otaniemeen keväällä 2007 ja olemme puolisoni Jarnon kanssa asuneet Tapiolassa kesästä 2012. Koronakeväänä 2020 perheeseemme liittyi uusi pikkukansalainen, kun esikoisemme syntyi.
 • Vietin lapsuuteni kesät Porkkalan vesillä, saarissa ja metsissä. Pyöritin serkkuni kanssa muun muassa Ravintola Tähtisumua, toimistoa ja lauluyhtyettä. Porkkalan rantakallioilla on edelleen lempipaikkani maailmassa.
 • Aloitin partion 10-vuotiaana Koudat-lippukunnassa. Samalla tiellä olen yhä. Partio vei mukanaan muun muassa Nuuksion metsiin kuivattelemaan sukkia nuotiolle ja Englannin nummille osaksi maailmanlaajuista rauhanliikettä. Matkan varrella opin kantamaan rinkan lisäksi vastuuta, kouluttamaan ja johtamaan. Partio on minulle elämäntapa ja tärkeä henkinen koti, josta opitut tavat ja arvot – luonnonsuojelu, tekemällä oppiminen, toisten ihmisten kunnioittaminen, kansainvälisyys ja uteliaisuus uutta kohtaan – kulkevat aina mukanani.
 • Kallion ilmaisutaidon lukiossa rakastuin kirjoittamisen lisäksi matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2006. Ennen ylioppilaskirjoituksia luuhasin Tikkurilan kirjastossa eli Tiksin kirkissä pänttäämässä.
 • Minusta piti tulla matematiikan opettaja, mutta uteliaisuuttani päädyinkin Otaniemeen opiskelemaan bioinformaatioteknologiaa ja sittemmin myös työpsykologiaa ja johtamista. Tein kandidaatintyöni aiheesta Hiiliantureiden dopamiinintunnistuskykyä parantava esikäsittely. Diplomityöni käsitteli organisaatiokulttuurin muuttamista. Valmistuin diplomi-insinööriksi töiden ohella vuonna 2015.
 • Sukelsin teekkarielämään intohimoisesti. Toimin muun muassa Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikillan fuksikapteenina vuosina 2008-2009, jolloin vastasin reilun 200 uuden sähköteekkariopiskelijan vastaanotosta uuteen elämänvaiheeseen, opintojen alun sujuvuudesta ja koko vuoden mittaisesta orientaatiosta, sekä nyt jo edesmenneen ylioppilaskunta TKY:n teekkarijaostossa 2009.
 • Ylioppilaskunnasta opin ehkä eniten. Aalto-yliopiston synnyn myötä muodostui myös uusi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta eli AYY, jonka edustajistoon hain ja pääsin heti vuonna 2009. Ensimmäisenä varsinaisena toimintavuotena 2010 toimin kokopäiväisessä luottamustoimessa ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä ja seuraavana vuonna johdin 15 000 jäsenen ylioppilaskuntaa 2011 hallituksen puheenjohtajana.
 • Aalto-yliopiston rakentamisesta karttunutta kokemustani hyödynsin myöhemmin myös Taideyliopiston synnyttämisen yhteydessä työssäni taideylioppilaskuntien yhdistymisen projektipäällikkönä. Käväisin opiskeluvuosina kesätöissä muun muassa lastenleiriohjaajana, lastenmusikaalin tuotannossa, viestintäkonsulttina, analyytikkona hoiva-alalla. Vuosina 2015-2016 työskentelin Vihreässä eduskuntaryhmässä kansanedustaja Emma Karin avustajana. Palasin työurallani koulutuksen, nuorten ja johtamisen pariin, kun toimin Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteerinä vuosina 2016-2019.
 • Liityin Vihreisiin keväällä 2012. Toimin keväästä 2013 kesään 2017 puoluehallituksessa ja keväästä 2014 kesään 2017 puolueen koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtajana. Vuosina 2019-2020 johdin puolueen periaateohjelman valmistelua yhdessä Jaakko Mustakallion kanssa.
 • Hain ja pääsin Espoon kaupunginvaltuustoon syksyllä 2012. Valtuutettuna ja edellisellä kaudella kaupunginhallituksen jäsenenä olen muun muassa jouduttanut opiskelija-asuntoja, puolustanut maahanmuuttajien oman äidinkielen opetusta, vaatinut avoimuutta ja parempaa viestintää asukkaille, ravistellut toimintakulttuuria sekä puhunut ennaltaehkäisyn, nuorisotyön, joukkoliikenteen, teknologian ja metropoliyhteistyön puolesta – eriarvoistumista, ilmastonmuutosta ja rasismia vastaan.
 • Sain jatkokauden kaupunginvaltuustoon keväällä 2017 ja aloitin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana. Olemme kaudellani laajentaneet maksuttoman ehkäisyn alle 25-vuotiaille, vahvistaneet mielenterveys- ja terapiapalveluita ja perheiden tukea ja tiukentaneet vanhusten hoivakotien valvontaa. Myös paperittomille turvataan jatkossa välttämätön hoito ja huolenpito.
 • Minut valittiin kansanedustajaksi keväällä 2019. Työssäni puolustan koulutusta, yhdenvertaisuutta ja ympäristöä ja rakennan avointa ja inhimillistä Suomea, Eurooppaa ja maailmaa. Tulevaisuus tehdään tänään.

Koulutus

Diplomi-insinööri, Aalto-yliopisto (Bioinformaatioteknologia, Työpsykologia ja johtaminen)
Ylioppilas, Kallion lukio

Työura

Kansanedustaja 2019-
Pääsihteeri, Suomen lukiolaisten liitto 2016-2019
Kansanedustajan avustaja, Vihreä eduskuntaryhmä 2015-2016
Kesätöitä mm. viestintäkonsulttina ja analyytikkona 2013-2014
Projektipäällikkö, Taideyliopiston ylioppilaskunta 2012-2013
Hallituksen puheenjohtaja, Aalto yliopiston ylioppilaskunta 2011
Hallituksen jäsen, Aalto yliopiston ylioppilaskunta 2010
Lastenleirin ohjaaja, Leirikesä 2008-2009

Nykyiset tehtävät

Eduskunta:
Kansanedustaja 2019-
Vihreän eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja 2019-
Ulkoasiainvaliokunnan jäsen 2019-
Lakivaliokunnan jäsen, vihreiden valiokuntavastaava 2019-
Sivistysvaliokunnan varajäsen 2019-
Valtiovarainvaliokunnan varajäsen 2020-
Kunta- ja terveysjaoston jäsen 2020-
Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston jäsen 2019-

Espoon kaupunki:
Kaupunginvaltuutettu 2013-
Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja 2017-

Tekniikan akateemiset TEK
Valtuuston jäsen 2017-

Aiemmat tehtävät

Eduskunta:
Koulutuspoliittisen selonteon parlamentaarinen seurantaryhmä 2020-2021

Espoon kaupunki:
Kaupunginhallituksen jäsen 2013-2017
Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston jäsen 2013-2014
Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen 2015-2017
Kaupunginhallituksen edustaja varhaiskasvatusjaostossa 2013-2017
Kaupunginhallituksen varaedustaja kaupunkisuunnittelulautakunnassa 2013-2017
Vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja 2017-2020
HSL:n hallituksen varajäsen 2017-2020

Vihreä liitto rp:
Puoluehallituksen jäsen 2013-2017
Koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja 2014-2017
Periaateohjelmatyöryhmän puheenjohtaja 2019-2020

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta:
Edustajiston jäsen 2009, 2012-2013 (varajäsen 2014-2015)
Hallituksen puheenjohtaja 2011
Hallituksen jäsen 2010

Muut:
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS), valtuuskunnan pj 2020
Valtion nuorisoneuvosto 2017-2019
Hallituksen jäsen, Espoon Vihreät
Hallituksen jäsen, Aaltovihreät
Valtuuston jäsen 2012-2013, Tekniikan Akateemiset TEK
Valtuuskunnan jäsen 2012-2013, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS
Teekkarijaoston jäsen 2009, Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta TKY
Fuksitoimikunnan jäsen 2008-2009, TKY
Hallituksen jäsen 2008, Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta SIK
Hallituksen jäsen, Partiolippukunta Koudat ry

 • Vihreissä ihmiset välittävät sydänjuuriaan myöten ilmastosta, luonnosta ja eläimistä. Olemme valmiita tekemään kaikkemme ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumiseksi. Vihreissä kunnianhimoinen ilmasto- ja ympäristöpolitiikka yhdistyy luontevasti köyhyyden torjuntaan ja elinkeinopolitiikkaan, ja juuri sen kaltaista ajattelua tässä ajassa tarvitaan. Maailmaa voidaan muuttaa paremmaksi ja se voidaan tehdä niin, että kaikki pysyvät muutoksessa mukana.
 • Vihreät on porukka, joka puolustaa viimeiseen asti ihmisoikeuksia ja jokaisen vapautta olla oma itsensä. Teemme feminististä ja antirasistista politiikkaa – emme siis hyväksy minkäänlaista syrjintää ja toimimme aktiivisesti sen poistamiseksi. On huojentavaa tietää, että ihmisarvosta ja yhdenvertaisuudesta ei tarvitse omien kanssa vääntää.
 • Uskomme sivistyksen, koulutuksen ja tutkimuksen voimaan ja kykyyn muovata yhteiskuntia ja ihmisiä. Sivistys on niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin vapauden tae. Kyse ei ole vain osaamisen, tiedon ja taitojen kartuttamisesta, vaan myös ihmisenä kasvamisesta, yhteisöön kuulumisesta ja uuden luomisesta. Kouluissa kasvaa parempi huominen. Siksi puolustamme tinkimättömästi tasa-arvoista koulutusta, vapaata tiedettä ja monipuolista kulttuuria.
 • Teemme johdonmukaisesti töitä rauhan ja kansainvälisyyden puolesta. Rakennamme maailmaa, joka on reilu niillekin, joilla on vähän. Välittäminen ei saa pysähtyä valtioiden rajoihin. Puolustamme solidaarisuutta ja globaalia vastuuta.
 • Vihreiden tavoitteena on uudistaa demokratiaa ja lisätä ihmisten vaikutusmahdollisuuksia. Päätösten tulee perustua parhaaseen saatavilla olevaan tietoon, ja niiden taustalla olevat arvovalinnat on tehtävä näkyväksi.

Kun aikoinaan pohdin puolueeseen liittymistä, kävin läpi eri puolueiden ohjelmia, arvoja, tekoja ja toimintatapoja. Vihreistä löysin joukon, joka jakaa vahvan yhteisen arvopohjan minulle tärkeimmissä kysymyksissä ja joka on valmis uudistamaan yhteiskuntaa kestävästi ja reilusti. Sen lisäksi pystyin allekirjoittamaan puolueen toimintatavat. Olen sittemmin osallistunut aktiivisesti puolueen tavoitteiden ja linjojen muovaamiseen Vihreiden periaateohjelmatyön puheenjohtajana, puoluehallituksessa, puoluekokouksissa ja koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtajana.

Lue lisää Vihreiden arvoista ja tavoitteista:
Vihreiden periaateohjelma 2020-2028
Vihreiden poliittinen tavoiteohjelma 2019-2023
Vihreiden kuntavaaliohjelma 2021
Espoon Vihreiden kuntavaaliohjelma 2021

2019

”Jos minulla olisi vain yksi ääni ja äänestäisin Uudellamaalla, sen saisi Saara Hyrkkö. Tällä nousevalla espoolaisella diplomi-insinöörillä on potentiaalia aivan suomalaisen politiikan huipulle. Ensin teidän uusimaalaisten on vain äänestettävä hänet eduskuntaan. Saara on sitä harvinaista poliitikkolajia, joka osaa asiat syvällisesti, jolla on sydän ja arvot kohdallaan, ja joka osaa ajaa asiaansa poikkeuksellisen määrätietoisesti ja silti lempeästi. Hän on osoittanut strategisen näkemyksensä jo vihreiden puoluehallituksessa ja osannut johtaa vihreiden puoluekokouksia.”
Ville Niinistö, europarlamentaarikko, entinen kansanedustaja, ministeri ja Vihreiden puheenjohtaja

”Saara on maailman upein. Hän on sisko, joka puolustaa heikoimpia ja jonka käsiin luottaisin koko maailman. Saara on ihmeellinen ja rautainen poliitikko ja ystävä, joka puolustaa soita ja opiskelijoita, lapsia ja metsiä, ilmastoa ja nuoria. Tämä maa tarvitsee Saaran tahdonvoimaa, johtajuutta ja positiivisuutta, ja siksi Saara olisi erinomainen kansanedustaja.”
Emma Kari, kansanedustaja

”Saaran lämpimästi säkenöivä äly, rakentava sosiaalisuus, luovuus ja arvopohjainen tulevaisuusajattelu, kunnioittaen erilaisuutta ja uskoen yhteistyöhön, on sitä otetta mitä Suomi nyt tarvitsee.”
Esa Saarinen, filosofi

”Saara on aikaansaava optimisti. Hänessä yhdistyy feminismi ja diplomi-insinöörin kyky ymmärtää syitä, seurauksia ja suuruusluokkia.”
Satu Hassi, kansanedustaja

”Eduskuntaan tarvitaan ihmisiä, joilla on kyky innostaa ihmisiä ja saada asioita tapahtumaan. Erityisen arvokasta on, jos ehdokas puhuttelee myös nuoria, sillä heille tätä maailmaa ollaan rakentamassa. Saaralla on nämä kyvyt. Hän on kokemuksellaan, osaamisellaan ja arvoillaan osoittanut, että hän on loistava ehdokas eduskuntaan!”
Antero Vartia, entinen kansanedustaja

”Saara Hyrkkö on yksi aikaansaavimpia ihmisiä politiikassa. Hänen kaikesta tekemisestään näkee, että hän tekee töitä polttavasta halusta muuttaa maailmaa paremmaksi. Työssään hän on sovitteleva ja aikaansaava. Juuri niin kuin hyvän poliitikon pitääkin olla.”
Anni Sinnemäki ja Sanna Vesikansa, Helsingin apulaispormestarit

”Olen aina arvostanut Saaran tehokkuutta, järjestelmällisyyttä ja perehtyneisyyttä. Niillä ominaisuuksilla saa paljon aikaan eduskunnassa.”
Oras Tynkkynen, ilmastoasiantuntija

”Saaraa analyyttisempaa, skarpimpaa ja väsymättömämpää päättäjää saa etsiä. Hän ei lannistu eikä heitä hanskoja tiskiin. Sellaisia tyyppejä maailma tarvitsee nyt. Niin joo. Ja hän on ihana ja hyvä ihminen. Sekään ei ole pahitteeksi.”
Sini Korpinen, viestinnän moniosaaja

2015

”Saara on liittynyt Vihreisiin samasta syystä kuin minä: meille Vihreät on puolue, joka ajaa niiden asiaa, joilla ei ole omaa eturyhmää. Yhteiskunnan heikoimmat, tulevat sukupolvet, katoavat lajit, luonto ja ympäristö tarvitsevat puolesta puhujia. Saara on pitää heikomman puolta, ja siksi hän on äänestäjälle hyvä valinta.
Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja

”Kun ensimmäistä kertaa tapasin Saaran, ajattelin että onpa skarppi, hauska ja rohkea tyyppi. En ole nähnyt syytä muuttaa mielipidettäni kertaakaan. Saara tekee asioita hyvällä meiningillä, tiukasti mutta positiivisesti, on todella älykäs, tehokas ja nopea. Saaran energia ja kyvykkyys eivät lopu kesken, vaan hän hoitaa vaikeatkin paikat tavalla josta voi vaikuttua yhä uudelleen.”
Lasse Miettinen, Vihreiden puoluesihteeri

”Aion voittaa partioaatetta kohtaan tuntemani syväsuuntaisen epäluulon ja äänestää Saaraa. Minulla on tähän painavat syyt (muuten epäluulo voittaisi). Saara puhuu suoraan ja ymmärtää hakemansa luottamustehtävän. Saaralla on sydäntä, järkeä ja tarmoa. Äänestämällä Saaraa tuen kansakunnalle strategiaa, jossa hyvinvointi syntyy valistuksen hengessä: tietämällä ja tekemällä; ilolla, tarmolla ja oppimalla.”
Saku Mantere, professori, McGillin yliopisto, Montreal

”Olen työskennellyt Saaran kanssa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa Saaran toimiessa hallituksen jäsenenä ja myöhemmin puheenjohtajana. Saara on asialleen omistautunut, taustoista selvää ottava, päättäväinen ja osaava vaikuttaja. Hänen kykynsä esittää asiat selkeästi ja oleellinen huomioon ottaen edesauttaa tavoitteiden saavuttamisessa. Saara luo hyvän ilmapiirin ympärilleen ja on positiivinen tiimipelaaja.”
Reija Väätäinen, talousjohtaja, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

”Olen nähnyt Saaran sekä rakentamassa partioleiriä vesisateessa että johtamassa ylioppilaskuntaa hyvin vaikeassa tilanteessa. Kaikessa Saaran toiminnassa näkyy, että hän on valmis tekemään kovasti töitä, kuuntelemaan ennakkoluulottomasti myös vastakkaisia mielipiteitä ja pitämään posiitivista asennetta yllä silloinkin, kun useimmat meistä heittäisivät hanskat tiskiin. Uskon, että Saara kyky ottaa erilaisia rooleja määrätietoisesta johtajasta toisia tukevaan ryhmän jäseneen on menestyvälle poliitikolle elintärkeää. Saaran kaltaisia ihmisiä ja toimintatapoja tarvitaan tässä maassa – myös eduskunnassa.”
Anna Munsterhjelm, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin toiminnanjohtaja

”Saara on aikaansaava tekijä, joka ei kumartele kuvia ajaessaan äänestäjilleen tärkeitä asioita. Saaran nopea nousu sekä Espoon että valtakunnan politiikassa ei ole perusteetonta, enkä hämmästyisi lainkaan vaikka jatkoa seuraisi Arkadianmäellä.”
Matti Kuronen, tekniikan tohtori

”Saara Hyrkkö on erinomaisen upea ehdokas. Saara tarttuu aina ripeästi ja määrätietoisesti toimeen. Saara on aina hyvin läsnä ja toimii vakuuttavasti ja asiantuntevasti. Saaran kanssa on aina mukava tehdä yhteistyötä. Saara-takuu tarkoittaa sitä, että asiat tulevat tehdyksi viimeisen päälle hyvin ja yhteistyö sujuu iloisesti.”
Touko Aalto, ent. kansanedustaja, Vihreiden puheenjohtaja 2017-2018

”Saara on aina ollut osaava, osallistuva ja osallistava. Suomi tarvitsee uusia näkökulmia ja Saaran kaltaisia poliitikkoja, joilla riittää halua, energiaa ja taitoja viedä Suomea kohti uutta nousua.”
Kerstin Rinne, varatuomari, kummitäti

”Saara är en av de få människor jag känner som kommer överens med alla utan att för den sakens skull sätta sin egen agenda åt sidan. Hon är ärlig, rak, sympatisk, empatisk och gör alltid vad hon lovar. Hon är alltid på de svagas sida och har en imponerande förmåga att förhandla fram lösningar. Därför är politik det självklara karriärvalet för Saara och hon är som skapt för att bli en av framtidens beslutsfattare. Mitt tillit i Saara är enormt, det finns inte ett uppdrag som hon inte rott i land med flaggan på topp.”
Essi Heinonen, vän, scoutkompis, barnläkare

”Saara on aina ollut positiivinen, rohkea, ahkera ja aktiivinen. Innostus matematiikkaan ja lukemiseen syntyi neiti etsivä -iässä. Myöhemmin tuli mm. partio, opiskelut sekä opiskelija- ja kunnallispolitiikka. Ihan luotettava tyyppi rakentamaan Suomenkin tulevaisuutta.”
Jarmo Hyrkkö, isä, ylijohtaja

”Saara on upea, aikaansaava uuden sukupolven poliitikko, jonka on nopeassa ajassa näyttänyt kyntensä niin Espoon kuntapolitiikassa kuin vihreän puolueen toimissansa. Opin tuntemaan Saaran Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan säteilevänä, innovatiivisena ja yhteisöärakentavana puheenjohtajana. Saaran kaltaisia tehokkaita, yhteistyökykyisiä ja ratkaisukeskeisiä poliitikkoja tarvitaan eduskuntaan!”
Katri Korolainen, Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja 2011, vihreä vaikuttaja

”Saarasta minulla on ainoastaan positiivista sanottavaa. Tapasin Saaran ensimmäistä kertaa puoluehallituksessa, ja Saara oli heti ystävällinen, lämmin, tiukka ja fiksu. Saara hallitsee vakuuttavasti koulutuskysymykset, tieteen ja tekniikan sekä kunnallispolitiikan koukerot ja mutkat. Nuorisoalan asiantuntijana näen Saaran paraatiesimerkkinä nuoresta, jonka haluan muuttavan maailmaa. Toivon, että Saara menee pitkälle.”
Veli Liikanen, nuorisotutkija, Vihreiden varapuheenjohtaja

”Saara is a kind and positive person who is down to earth and easy to talk to. I have always felt comfortable talking to her and able to express my opinions with ease. She is a great communicator and I can tell she is passionate about the subjects she speaks of. Her positivity, friendliness and warmth come across the moment you meet her and the professionalism for her work is instantly recognised. Saara is a great friend and I can highly recommend her.”
Mike Whaites, friend, entrepreneur

”Tiesin Saaran todella mukavana ja pätevänä tyyppinä jo ennen kuin hän tuli projektipäälliköksi Taideyliopiston ylioppilaskunnan syntyä valmistelemaan. Ja Saarahan yllätti lunastamalla odotukset moninkertaisesti: hämmästyin, miten kukaan voi olla samaan aikaan näin aikaansaava, idearikas ja kuunteleva! Saara oli kuin katalyyttinen entsyymi, jonka lisääminen sai yhdistymisen tapahtumaan sekä sujuvasti että hyvässä hengessä. Saara jos kuka olisi paikallaan eduskunnassa!”
Niilo Tarnanen, Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan viimeinen puheenjohtaja (2012)