Kotihoidontuesta osa korvamerkittävä isille

Tiedote 19.1.2021

Vihreiden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö ehdottaa kotihoidontukeen isille korvamerkittyä osuutta. Hyrkkö peräänkuuluttaa keskustelua vanhemmuuden vastuiden jakamisesta ja isien roolin vahvistamisesta perheissä. 

Lue lisää

Sata päivää kuntavaaleihin

Sen kunniaksi loistava uutinen!

Vaalikampanjaani lähtee luotsaamaan skarppi ja lempeä Roosa Pajunen. Roosa toimi pari vuotta sitten Lukiolaisten Liiton puheenjohtajana ja vakuutti jo silloin kyvyillään kohdata ihmisiä, luovia erilaisissa tilanteissa ja pitää monimutkaisetkin kokonaisuudet hyppysissään. On ihanaa lähteä tekemään tärkeitä vaaleja just Roosan kanssa!

Lue lisää

Yhdysvaltojen tilanteesta

Tilanne Yhdysvalloissa on järkyttävä. Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressiin presidentin itsensä yllyttämänä. Poliitikkoja on viety turvaan, ihmisiä on mediatietojen mukaan loukkaantunut. Trumpin oma kannanotto tilanteeseen oli tyrmistyttävän myötäsukainen.

Lue lisää

Kuusi lasta saatiin turvaan – ja se on oikein

Kuusi suomalaista lasta saatiin turvaan al-Holin leirin painajaismaisista oloista. “Me emme ole teitäkään unohtaneet”, totesi al-Hol-asioista vastaava ulkoministerin erityisedustaja Jussi Tanner vielä leirillä oleville suomalaisille lapsille. Kaiken tähän asiaan liittyvän kuohunnan ja vastenmielisen lapsiakin leimaavan kirjoittelun keskellä tämä tuntui todella tärkeältä.

Lue lisää

Mukavia uutisia kaiken kohinan keskellä!

Valtiovarainvaliokunta sai valtion ensi vuoden budjettia koskevan urakkansa valmiiksi. Seuraava vuosi näyttää ennätyksellisen epävarmalta. Varmaa on kuitenkin se, että ratkaistavana ovat edelleen maailmanlaajuinen pandemia, ilmastonmuutos ja kuudes sukupuuttoaalto.

Lue lisää

Lasten ja nuorten hyvinvointi on oppimisen edellytys

Huomisen Suomea rakennetaan kouluissa ja päiväkodeissa joka päivä. Taustalla on vahva yhteinen ajatus, että jokaisen lapsen oppiminen on yhtä arvokasta. Meillä on maailman parhaat opettajat ja hienon arvopohjan muodostava opetussuunnitelma. Lapset ja nuoret saavat koulusta valmiuksia itsenäiseen ajatteluun ja ihmisenä kasvamiseen. Suomalaisen koulutusjärjestelmän vahvuudet ovat kiistattomia, mutta niitä ei tule pitää itsestäänselvyyksinä.

Lue lisää

Poikkeuksellinen joulukuun kuudes

Poikkeuksellinen vuosi ja poikkeuksellinen joulukuun kuudes. Pukuloiston, kättelyiden ja väkijoukkojen sijaan on ohjelmassa villasukkia, kaakaota ja kotisohvaa.

Lue lisää

Kansanedustaja Saara Hyrkkö valittiin eurooppalaisen seksuaalioikeusverkoston hallitukseen

Kansanedustaja ja vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö on valittu eurooppalaisen seksuaalioikeusverkoston EPF:n hallitukseen. Uutena hallituksen jäsenenä Hyrkkö haluaa vahvistaa eurooppalaista yhteistyötä seksuaalioikeuksia vastustavaa liikettä vastaan.

Lue lisää

Kuntapolitiikka vaatii kärsivällisyyttä – terveiset Espoon budjettikokouksesta

“Säästäminen on kaikki kaikessa”, tuumasi eräs valtuutettu kaupunginvaltuuston budjettikokouksessa. Sitaatti on tässä irrallinen, mutta kuvastaa kuitenkin erästä tapaa lähestyä kaupungin toimintaa.

Minä pohdin: Olisiko kuitenkin – etenkin keskellä kriisiä – viisasta asettaa ihmisten hyvinvointi säästämisen edelle? Silloinkin saattaa kyllä päästä säästämään. Ei heti, vaan vasta hieman myöhemmin, jos ja kun inhimillisesti ja taloudellisestikin raskaampien ongelmien ennaltaehkäisyssä onnistutaan.

Lue lisää

Naisvihalle ei ole sijaa teekkarikulttuurissa

– tai yhtään missään.

Teekkarius on parhaimmillaan välittämistä, aikaansaamisen iloa, luutuneiden käsitysten tuulettamista, itselleen nauramista, elämyksiä ja seikkailuja. Luovaa, hupsua, ratkaisukeskeistä ja sympaattisen mahtipontista yhteisöllisyyttä. Sellaisena sain itse teekkarikulttuurin omana opiskeluaikanani kokea. Ja ehkä juuri siksi tuntuu erityisen kuvottavalta, että kaiken tämän hyvän varjoissa tapahtuu syrjintää, vähättelyä, ahdistelua ja naisvihaa.

Lue lisää