Kirje Vihreiden jäsenille: Haluan rakentaa Vihreistä jälleen toivoa ja ratkaisuja luovan tulevai­suus­puo­lueen ja yhteiskuntaa uudistavan voiman

Hei sinä vihreä!

Olen Saara Hyrkkö, kokenut johtaja ja sitkeä sillanrakentaja. Haen Vihreiden puheenjohtajaksi, koska uskon tähän liikkeeseen. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa takaisin menettämämme luottamus ja kasvaa entistä vaikuttavammaksi liikkeeksi.

Haluan rakentaa Vihreistä jälleen toivoa ja ratkaisuja luovan tulevaisuuspuolueen ja yhteiskuntaa uudistavan voiman.

Aina Koijärveltä Brysselin kabinetteihin olemme puskeneet Suomea ja Eurooppaa eteenpäin.

Meidän tehtävämme tulevaisuuspuolueena on tunnistaa tuloillaan olevia muutoksia, tuoda pöytään ratkaisuja, joilla kaikki pysyvät muutoksessa mukana ja luoda toivoa paremmasta.

Esimerkiksi vihreän talouden, hyvinvointivaltion tulevaisuuden, teknologian nopean kehityksen tai globaalien kehityskulkujen murroksissa vanhat konstit eivät kertakaikkiaan riitä. Uudet ajatukset, ratkaisut ja toivo ovat politiikan käyttövoimaa.

Musertavan vaalitappion jälkeen on selvää, että myös puolueen itse täytyy uudistua.

Haluan varmistaa, että olemme jatkossakin kirkas ääni luonnon, tasa-arvon ja tulevaisuuden puolesta ja samalla tunnistamme nykyistä paremmin, että moni kokee turvattomuutta, kun maailma ympärillä muuttuu.

Haluan, että valtaamme takaisin roolimme johtavana koulutus- ja tiedepuolueena, tarjoamme uskottavat ratkaisut hyvinvointivaltion tulevaisuuden turvaamiseen ja lunastamme paikkamme uudistavan ja inhimillisen talouspolitiikan tekijöinä. Kestävä talous ei polta loppuun ihmisiä eikä planeettaa.

Näillä viidellä keinolla lähtisin rakentamaan muutosta:

  1. Otamme johtajuutta julkisessa keskustelussa. Raivaamme tilaa raikkailla ideoilla, uudistavalla otteella ja toivoa luovalla politiikalla. Teemme avauksia, jotka herättävät keskustelua kahvipöydissä ja luottamusta ihmisissä. Toisaalta tartumme jo käynnissä oleviin keskusteluihin ja haastamme muut puolueet omilla ratkaisuillamme.
  2. Kirkastamme visiomme vihreästä Suomesta. Tarjoamme sekalaisten tavoitteiden sijaan kokonaisen vaihtoehdon siitä, mihin suuntaan haluamme Suomea viedä ja millaista maailmaa rakentaa. Tavoitteena on, että visiomme on varteenotettava päävaihtoehto tulevissa vaaleissa.
  3. Olemme kekseliäitä ja rohkeita. Ruokimme uusien ideoiden kulttuuria omassa aatteellisessa työssämme. Uudet ajatukset syntyvät harvoin tyhjiössä – siksi vuorovaikutus ympäröivän yhteiskunnan, järjestöjen, yritysten, tutkijoiden, taiteilijoiden, aktivistien ja asiantuntijoiden kanssa on meille elintärkeää.
  4. Laajennamme aiheiden ja ihmisten kirjoa, josta meidät tunnetaan. Heittäydymme kohtaamisiin ja keskusteluihin kaikenlaisten ihmisten kanssa. Opimme uutta ja teemme asioita yhdessä ihmisten kanssa kyläyhteisöissä, kansalaisjärjestöissä, yrityksissä ja yhteiskunnan nurjalla puolella. Murtaudumme ulos ahtaista lokeroista, joihin olemme monien silmissä joutuneet.
  5. Arvostamme moninaisuutta myös omissa joukoissamme ja annamme sen näkyä ulospäin. Haluan, että hyödynnämme paremmin koko joukkomme vahvuuksia ja kasvamme joka puolella Suomea. Haluan, että jokainen luonnosta ja tasa-arvosta välittävä voi kokea meidät omakseen. 

Muutosten keskellä haluan pitää kiinni siitä, mikä meitä yhdistää.

Puolustamme Suomen ainutlaatuista luontoa, ratkomme uutterasti ilmastokriisiä ja uudistamme taloutta sopimaan yhden planeetan rajoihin. Luotamme ihmisiin ja uskomme koulutuksen ja tieteen maailmaa muuttavaan voimaan. Teemme herkeämättä työtä tasa-arvoisen ja turvallisen tulevaisuuden puolesta ihan jokaiselle – oli sitten kyse ikäihmisestä tai sateenkaarinuoresta, yksinhuoltajaisästä tai maatalousyrittäjästä.

Puolueen uuden alun rakentamiseen ja kasvun tekemiseen tarvitaan meistä jokaista.

Olen todella innostunut mahdollisuudesta luotsata tätä joukkuetta ja sitä aatteellista työtä, kasvutyötä ja muutostyöstä, jota liikkeemme kaipaa.

Olen diplomi-insinööri, toisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja. Olen laaja-alainen yleispoliitikko ja tehnyt erityisesti töitä koulutuksen ja kulttuurin, ulko- ja turvallisuuspolitiikan, tasa-arvon sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa. 

Vahvuuteni on vankka kokemus erilaisista johtamistehtävistä. Puoluejohtajan työssä onnistuminen vaatii kykyä koota ja innostaa joukkojamme, neuvottelutaitoja ja paineenkestävää päätä, terävää poliittista analyysiä ja nopeita hoksottimia sekä yhteenkokoavaa näkemystä siitä, mihin olemme menossa ja miten sinne päästään. Tätä kaikkea olen treenannut töissä, vapaa-ajalla ja opinnoissani jo parinkymmenen vuoden ajan.

Puolueen ja politiikan eri tasoilla olen toiminut yli 10 vuoden ajan: Paikallisyhdistyksen hallituksesta puoluehallitukseen sekä työryhmien ja puoluekokousten puheenjohtamisesta eduskuntaryhmän johtoon. Tiedän, millaista ruohonjuuritason työ puolueessa on ja arvostan sitä valtavasti. Kuntapolitiikassa olen niin ikään toiminut pitkään ja uutta hyvinvointialuetta olen pystyttänyt aluevaltuuston varapuheenjohtajana.

Se, että olen kokenut puolueessa, ei tarkoita, että haluaisin tehdä asiat samalla tavalla uudestaan. Päinvastoin. Haluan nimenomaan ammentaa sekä puolueen onnistumisista ja hyvistä ajoista että mokista ja kriiseistä oppeja uuden alun rakentamiseen.

Toivoa, tarmoa, tuloksia. Niitä haluan tuoda politiikkaan ja Vihreisiin.

Jag är en erfaren ledare och en ihärdig brobyggare. Jag kandiderar till ordförande för De gröna för att jag tror på den här rörelsen. Jag vill återuppbygga De gröna som ett parti med hopp och lösningar för framtiden, som är en kraft för att reformera samhället. Jag vill att alla som bryr sig om natur och jämställdhet ska känna att vi är deras egen gemenskap. Jag vill att vi ska erbjuda intressanta, lättillgängliga lösningar som väcker debatt vid kaffeborden och inger förtroende hos människor.

I am an experienced leader and a tenacious bridge builder. I am running to be the chair of the Green Party because I believe in this movement. I want to rebuild the Greens as a party of hope and solutions for the future, and a force for reforming society. I want everyone who cares about nature and equality to feel that we are their community. I want us to offer interesting, approachable solutions that spark debate at the coffee tables and inspire confidence in people.

Siksi pyydän luottamustasi Vihreiden puheenjohtajaksi ja tukea kampanjalleni. Lämpimästi tervetuloa mukaan – tästä linkistä voit ilmoittautua tukijoukkoihin

Verkkosivuillani voi tutustua laajemmin ajatuksiini mm. Vihreiden tulevaisuudestatalouspolitiikasta ja puolueen uudistamisesta. Kuulen mielelläni ajatuksiasi Vihreiden tulevaisuudesta, joten olethan yhteydessä.

Aurinkoisin terveisin,

Saara