Minusta tulee aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja

Ohhoh ja vau. Minusta tulee Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Kiitos Vihreiden valtuustoryhmälle luottamuksesta ja tietysti kaikille, jotka tuitte vaaleissa! Olen tosi iloinen, että minua esitetään just tähän tehtävään. Valtuuston puheenjohtajisto on tärkeässä roolissa, kun uuden hyvinvointialueen toimintaa ja kulttuuria muovataan.

Monesti politiikka on ikään kuin vanhojen vipujen säätämistä – nyt on käsissä poikkeuksellinen mahdollisuus ajatella asioita uudella tavalla ja rakentaa jotain parempaa. Niin kiinnostavaa! Valtuuston puheenjohtajistossa toimiminen tarjoaa monipuolisen ja arvokkaan vaikuttamisen paikan, mutta on samalla tehtävä, joka on hyvin sovitettavissa yhteen kansanedustajan työn kanssa.

Tämän myötä luovun valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta, jossa minun oli tarkoituskin olla vain tämän ylimenovaiheen ajan. Lyhyessäkin ajassa on silti ehtinyt tapahtua paljon. On ollut hienoa päästä sorvaamaan ja neuvottelemaan yhdessä muiden ryhmäpuheenjohtajien kanssa uuden hyvinvointialueen organisaatiota ja hallintoa. Voi kuulostaa puisevalta, mutta on (mun mielestä) kaikkea muuta! Paperinmakuisissa pykälissä luodaan nimittäin perustukset tuleville päätöksille.

Seuraavaksi ryhdymme tekemään hyvinvointialueen ensimmäistä strategiaa eli hahmottelemaan tavoitteita ja linjoja tuleville vuosille. Pidän tärkeänä, että hyvinvointialue suhtautuu alusta asti vakavasti käsillä olevaan mielenterveyskriisiin ja työvoimapulaan. Olenkin ehdottanut, että Länsi-Uudenmaan tulisi pyrkiä olemaan paras työpaikka sote-alan ammattilaisille ja ensimmäinen hyvinvointialue, joka ottaa käyttöön terapiatakuun.

Varsinaiset päätökset luottamuspaikoista tekee aluevaltuusto ensimmäisessä kokouksessaan 7. maaliskuuta.