Sateenkaarilippujen lisäksi tarvitaan tekoja yhdenvertaisuuden puolesta

Espoo liputtaa kansainvälisenä homo-, trans- ja bifobian vastaisena päivänä sateenkaarilipuilla. Hyvä! Tämän päivän tarkoitus on muistuttaa siitä, että työtä yhdenvertaisuuden puolesta on vielä valtavasti tehtävänä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokema syrjintä ja turvattomuus eivät valitettavasti ole historiaa.

Sateenkaariliputus ei vapauta vastuusta, päinvastoin. Arvojen on näyttävä lipputankojen lisäksi myös tekoina. Espoosta on tehtävä kaupunki, jossa jokainen voi elää vapaasti omana itsenään ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä tai väkivallasta.

Pienetkin teot voivat olla suuria. Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus on huomioitava julkisissa tiloissa, lomakkeissa, viestinnässä, oppilaitoksissa, palvelupisteillä ja henkilökunnan koulutuksissa.

Kuntavaaleissakin on mahdollista puolustaa ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta. Se tapahtuu varmimmin, kun äänestää puolueita, joiden kaikki ehdokkaat ovat sitoutuneita torjumaan syrjintää ja edistämään yhdenvertaisuutta.

P.S. Ei näiden lippujen kannata antaa pölyttyä koko vuotta kaapissa, joten eiköhän vedetä ne salkoon myös Pride-viikolla. Lisäksi Espoon lippuvarastoja voisi täydentää uudemmilla sateenkaarilipuilla, joissa myös transyhteisö on huomioitu. 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️