Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2023 – tule mukaan kampanjaan!

Päätös on tehty: Olen ehdolla eduskuntavaaleissa keväällä 2023! Maailma on täynnä mielenkiintoisia ja raastavia ongelmia ratkottavaksi. Liekki tehdä työtä tasa-arvoisen ja turvallisen maailman puolesta roihuaa entistä kovemmin. Siksi tavoittelen jatkoa työlleni kansanedustajana. 🔥

Kukaan ei arvannut, millainen tästä vaalikaudesta tulisi. Toisiaan seuraavat kriisit pandemiasta sotaan Euroopassa ovat osoittaneet, miten suurta vastuuta kansanedustajat kantavat.On ollut kunnia johtaa vihreää eduskuntaryhmää sen varapuheenjohtajana. Porukkaan mahtuu valtavasti asiantuntemusta, sinnikkyyttä ja palavaa halua parantaa maailmaa. Samalla on ollut hienoa rakentaa siltoja myös yli puoluerajojen.

Parasta tässä työssä on aikaansaamisen ilo. Ne hetket, kun kiperään ongelmaan löytyy ratkaisu, kun repivässä kiistassa syntyy sopu tai kun tärkeä asia liikahtaa oikeaan suuntaan. Niitä hetkiä on onneksi ollut paljon: historialliset panostukset koulutukseen ja luonnonsuojeluun, askel kerrallaan etenevät ilmastotoimet, kauan odotettu perhevapaauudistus, ihmisoikeusloukkauksien korjausliikkeet – muutamia mainitakseni.

Henkilökohtaisesti olen ylpeä mm. koulutus- ja tiederahoituksen kasvattamisesta, kulttuurialan puolustamisesta sekä keskustelua herättäneistä ehdotuksistani perheiden hyvinvointiin, mielenterveyteen ja tasa-arvoon liittyen. Ehkä siitäkin, että olen onnistunut politiikan välillä raadollisessa maailmassa säilyttämään analyyttisen otteen, toiveikkaan asenteen ja rohkeuden puhua niistäkin asioista, jotka eivät ole aina niin helppoja tai suosittuja.

Maailman myllerrysten myötä tulevina vuosina on ratkottavana isoja kysymyksiä. Koronapandemia on aiheuttanut valtavasti takapakkia nuorten ja perheiden hyvinvoinnissa, kulttuurialan kukoistuksessa ja tasa-arvossa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Sota Euroopassa pakottaa meidät hakemaan uutta asentoa myös Suomen turvallisuuteen.

Meillä on siis tavattoman paljon tekemistä. Tarvitaan vahvaa tulevaisuuspolitiikkaa. Siksi haluan palavasti jatkaa työtä nuorten ja perheiden hyvinvoinnin, koulutuksen ja kulttuurin sekä tasa-arvon ja turvallisuuden puolesta myös tulevaisuudessa.

Lähdetkö mukaan matkalle kohti eduskuntavaaleja? 💛