Saara

ympyrasaaraOlen 31-vuotias kaupunginvaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Espoosta sekä bioinformaatioteknologian ja työpsykologian diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta. Työskentelen Suomen Lukiolaisten Liitossa pääsihteerinä.

Aiemmin olen työskennellyt muun muassa vihreässä eduskuntaryhmässä kansanedustaja Emma Karin avustajana, Kolme pientä porsasta -lastenmusikaalin tuotannossa, viestintäkonsulttina, analyytikkona erityisryhmien asumis- ja hoivapalveluiden yrityksessä, Taideyliopiston ylioppilaskunnassa projektipäällikkönä, lastenleiriohjaajana, opettajan sijaisena sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Olen vaikuttanut Vihreiden puoluehallituksessa ja johtanut puolueen koulutuspoliittista työryhmää.

Kannan huolta maailman tilasta ja ihmisten hyvinvoinnista, innostun hyvistä ideoista ja uusista mahdollisuuksista. Aiemman kokemukseni ansiosta vaikuttaminen yhteisiin ja minulle tärkeisiin asioihin politiikan kautta tuntuu luontevalta. Ihmisenä ja päättäjänä olen sanavalmis ja analyyttinen optimisti. Partiossa opin jo varhain kantamaan vastuuta, ja sittemmin neuvottelutaitoja, yhteistyökykyä ja rohkeutta tarttua vaikeisiinkin asioihin on karttunut monessa liemessä.

Asun aviopuolisoni kanssa Tapiolassa. Vapaa-aikana rentoudun mm. kirjojen tai ruuan äärellä, luonnossa ja joogamatolla, uima-altaassa ja kuntosalilla.

Elämäni merkkipaaluja

 • Synnyin 26.8.1987 kahden isoveljen pikkusiskoksi pohjois-helsinkiläiseen lähiöön. Muutin omilleni Otaniemeen keväällä 2007 ja olemme puolisoni Jarnon kanssa asuneet Tapiolassa kesästä 2012.
 • Vietin lapsuuteni kesät Porkkalan vesillä, saarissa ja metsissä. Pyöritin serkkuni kanssa muun muassa Ravintola Tähtisumua, toimistoa ja lauluyhtyettä.
 • Aloitin partion 10-vuotiaana Koudat-lippukunnassa. Samalla tiellä olen yhä. Partio vei mukanaan muun muassa Nuuksion metsiin kuivattelemaan sukkia nuotiolle ja Englannin nummille ihmettelemään maailmanlaajuista rauhanliikettä. Matkan varrella opin kantamaan rinkan lisäksi vastuuta, kouluttamaan ja johtamaan. Partio on minulle elämäntapa ja tärkeä henkinen koti, josta opitut tavat ja arvot – tekemällä oppiminen, toisten ihmisten kunnioittaminen ja uteliaisuus kansainvälisyyttä kohtaan – kulkevat aina mukanani. Tietenkin myös luonnossa toimiminen on tullut tutuksi ja erätaidot karttuneet.
 • Kallion ilmaisutaidon lukiossa rakastuin kirjoittamisen lisäksi matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2006. Ennen kirjoituksia luuhasin Tikkurilan kirjastossa eli Tiksin kirkissä pänttäämässä.
 • Minusta piti tulla matematiikan opettaja, mutta uteliaisuuttani päädyinkin Otaniemeen opiskelemaan bioinformaatioteknologiaa ja sittemmin myös työpsykologiaa ja johtamista. Tein kandidaatintyöni aiheesta Hiiliantureiden dopamiinintunnistuskykyä parantava esikäsittely. Diplomityöni käsitteli organisaatiokulttuurin muuttamista.
 • Sukelsin teekkarielämään intohimoisesti. Toimin muun muassa Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikillan fuksikapteenina vuosina 2008-2009, jolloin vastasin reilun 200 uuden sähköteekkariopiskelijan vastaanotosta uuteen elämänvaiheeseen, opintojen alun sujuvuudesta ja koko vuoden mittaisesta orientaatiosta, sekä nyt jo edesmenneen ylioppilaskunta TKY:n teekkarijaostossa 2009.
 • Ylioppilaskunnasta opin ehkä eniten. Aalto-yliopiston synnyn myötä muodostui myös uusi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta eli AYY, jonka edustajistoon hain ja pääsin heti vuonna 2009. Ensimmäisenä varsinaisena toimintavuotena 2010 toimin kokopäiväisessä luottamustoimessa ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä ja seuraavana vuonna 2011 hallituksen puheenjohtajana.
 • Ylioppilaskuntien yhdistymisestä, lainsäädännöstä ja hallinnon kehittämisestä karttunutta kokemustani hyödynsin myöhemmin myös Taideyliopiston synnyttämisen yhteydessä työssäni taideylioppilaskuntien yhdistymisen projektipäällikkönä.
 • Liityin puolueeseen keväällä 2012. Toimin keväästä 2013 kesään 2017 puoluehallituksessa ja keväästä 2014 kesään 2017 puolueen koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtajana.
 • Hain ja pääsin Espoon kaupunginvaltuustoon syksyllä 2012. Valtuutettuna ja edellisellä kaudella kaupunginhallituksen jäsenenä olen muun muassa jouduttanut opiskelija-asuntoja, puolustanut maahanmuuttajien oman äidinkielen opetusta, vaatinut avoimuutta ja parempaa viestintää asukkaille, ravistellut toimintakulttuuria sekä puhunut ennaltaehkäisyn, nuorisotyön, joukkoliikenteen, teknologian ja metropoliyhteistyön puolesta – eriarvoistumista, ilmastonmuutosta ja rasismia vastaan.
 • Sain jatkokauden kaupunginvaltuustoon keväällä 2017 ja aloitin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana. Olemme kaudellani laajentaneet maksuttoman ehkäisyn alle 25-vuotiaille sekä vahvistaneet mielenterveys- ja terapiapalveluita ja perheiden tukea. Myös paperittomille turvataan jatkossa välttämätön hoito ja huolenpito.
 • Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2019. Haluan kansanedustajaksi, koska viime vuodet ovat osoittaneet, että Suomessa tarvitaan uuden sukupolven vastuunkantajia, jotka puolustavat tinkimättömästi koulutusta, yhdenvertaisuutta ja ympäristöä ja rakentavat avointa ja inhimillistä Suomea ja maailmaa.

 

vauva-saara ja joku muu cropped color enhancepartio-enkku

neppis