Vihreä elvytys luo toivoa koronan keskellä

Kriisi ei ole ohi, mutta nyt tehtävillä päätöksillä voimme huolehtia, että kukaan ei putoa kelkasta ja että Suomi on kaiken tämän jälkeen entistä valmiimpi tulevaisuuden koitoksiin. Tämä on hallituksen mittavan elvytyspaketin tavoite.

‪ Koronakriisi on osunut erityisen kipeästi lapsiin, nuoriin, perheisiin. Siksi hallitus osoittaa satojen miljoonien tukipaketin mm. oppimisen tukeen, harrastamiseen ja etsivään nuorisotyöhön. Lisäksi vahvistetaan mm. perheiden tukea ja nuorten mielenterveyspalveluita.

‪ Laadukas koulutus ja korkea osaaminen muodostavat perustan Suomen menestykselle. Se on myös avain koronakriisin jälkeen koittavaan uudelleenrakennukseen. Siksi korkeakoulujen aloituspaikkoja lisätään ja avoimeen korkeakoulutukseen panostetaan.

‪ Kuntien valmiiksi tiukka taloustilanne on koronan myötä entistä vaikeampi. Siksi yli miljardin tukipaketti kunnille tulee tarpeeseen. Sen avulla pidetään huolta ihmisten arjen sujumisesta ja elintärkeistä palveluista.

‪ Vihreä elvytys vauhdittaa hiilineutraalin hyvinvointivaltion rakentamista. Siksi nyt tehdään lähes miljardin panostukset joukkoliikenteeseen, raiteisiin, kävelyyn ja pyöräilyyn. MAL-sopimusten myötä kehitetään kestäviä kaupunkiseutuja, rakennetaan kohtuuhintaisia koteja ja torjutaan asunnottomuutta.

‪ Me suomalaiset rakastamme luontoa. Koronan aikana yhä useampi on löytänyt itsensä metsästä. Siksi vihreän elvytyksen hengessä myös kunnostetaan lähiluontokohteita. Lisäksi laajennetaan Etelä-Suomessa onnistuneesti toteutettua metsiensuojelua myös pohjoisen arvokkaisiin metsiin.

Lisätalousarvio on poikkeuksellisen kookas. Mutta poikkeuksellinen on tämä aikakin. Nyt korjataan kriisin kolhuja ja varmistetaan, että niistä versoaa jotakin uutta. Hintalappu tekemättä jättämiselle olisi huomattavasti suurempi.