Sisäilmaongelmat vihdoin tapetilla

Kokoomuksen valtuustoryhmä on tehnyt julkilausuman, jossa he vaativat nopeita toimia homekoulujen kunnostamiseksi. Tämä on hyvä asia, etenkin jos vaatimus laajennetaan kattamaan homekoulujen lisäksi muistakin sisäilmaongelmista kärsivät koulut ja päiväkodit. Tämä jo pitkään muhinut ongelma on onneksi vihdoin tällä valtuustokaudella noussut kaikkien ryhmien inresseihin. Viime syksyn budjettineuvotteluissa lisärahat korjausten nopeuttamiseksi olivat kiven alla.

Myös tällä viikolla pidetyn tila- ja asuntojaoston, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan sekä svenska rumin yhteisen iltakoulun aiheena oli koulukorjausten nopeuttaminen ja työnjaon selkiyttäminen. Iltakoulussa vallitsi vahva yhteinen tahto tehdä pikaisia parannuksia mm. korjausprosesseihin ja viestintään yhteistyössä virkamiesten ja luottamushenkilöiden kanssa. Muutamista tarkennuksista sekä jatkotoimista sovittiin. Tila- ja asuntojaosto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina, jolloin asialistalla on mm. Viherlaakson koulun hälyttävä tilanne.

Pari päivää iltakoulun jälkeen esiin pulpahtanut julkilausuma herättää siis pari kysymystä. Olivatko iltakoulussa sovitut toimet riittämättömiä vai mikä mahtaa olla tiedotteen funktio? Mikäli oikein ymmärsin, asia aiotaan tuoda listan (ja valmistelun?) ohi jossain muodossa kaupunginhallituksen käsittelyyn huomenna. Menettely on varsin poikkeuksellinen, etenkin kun asiasta vastaavat lautakunnat ja jaosto ovat vastikään asiaa käsitelleet ja edistäneet. Lisätietoja odotellessa.

Yhtä kaikki hyvää on se, että asia vihdoin etenee. Kunhan ei nyt tuhlattaisi liikaa voimavaroja skabailuun siitä, kuka kerää kunnian.