Rohkeutta, Arja

Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, vaikka jotkut Yleisradiossa sitä vastustavatkin. Tasa-arvoinen avioliittolaki. Kaikki argumentit puolesta ja vastaan on kuultu moneen kertaan. Tiedän, että tätä salia ei tarvitse vakuuttaa, joten omistan puheeni kollegalleni Espoon kaupunginhallituksessa, kansanedustaja Arja Juvoselle. Arja on on vaikeassa paikassa, ja haluan kannustaa häntä toimimaan rohkeasti ensi viikon äänestyksessä.

Lopultahan kyse ei ole parhaasta argumentista, vaan mitä suurimmassa määrin arvokysymyksestä. Yhteiskunnan arvo mitataan siinä, miten se kohtelee heikoimpiaan. Tasa-arvoinen avioliitto nostaa lainsäädännön edessä muita heikommassa asemassa olevat samojen oikeuksien ja velvollisuuksien piiriin. Se on askel sitä kohti, ettei kenenkään persoonallisuutta tai perhettä enää arvioida seksuaalisuuden perusteella.

Kyse on ennen kaikkea samaa sukupuolta olevien pariskuntien ja sateenkaariperheiden tunnustamisesta yhteiskunnan silmien edessä. En halua yhteiskuntaa, joka antaa hiljaisen hyväksynnän erilaisuudesta johtuvalle syrjinnälle. On huojentavaa tietää, että vihreä joukkue, eduskuntaryhmämme on tässä asiassa kirkkaasti yksimielinen. Vetoankin Arja Juvoseen, että perussuomalaisten ryhmä ei olisi.