Puolueen jäsenille mahdollisuuksia vaikuttaa maailman menoon

Miksi liityin puolueeseen? Halusin vaikuttaa maailman menoon. Uskon, että syy on monilla sama. Puolue on olemassa maailman muuttamista varten.

Ja siksi jokaisella jäsenellä on todella oltava mahdollisuus vaikuttaa.

Moni Vihreiden jäsen kaipaa enemmän vaikutuskanavia puolueen toimintaan ja linjaan. Olen samaa mieltä. Suorat ja helpot vaikuttamisen kanavat kannustavat liittymään puolueeseen, pysymään mukana ja tekemään yhdessä hommia paremman maailman puolesta.

Arvomme ohjaavat meitä avoimuuteen ja laajaan osallisuuteen. Kehitystyö on kuitenkin jäänyt hiukan kesken erityisesti teknologian tuomien mahdollisuuksien näkökulmasta. Vaikuttaa on voitava, vaikka ei olisi aikaa osallistua kokouksiin.

Jos minut valitaan puheenjohtajaksi, haluan edistää osallisuutta ja esimerkiksi seuraavia keinoja:

📣 Säännölliset puoluejohdon kanssa pidettävät etätapaamiset, joissa keskustellaan politiikan ja puolueen ajankohtaisista kysymyksistä.

📣 Säännöllinen mahdollisuus ottaa kantaa Vihreiden politiikkaan matalalla kynnyksellä. Teetimme kaikille jäsenille avoimen jäsenkyselyn hallitustunnustelukysymyksistä. Tällaisia jäsenkyselyitä politiikan eri aiheista voisimme hyödyntää enemmänkin.

📣 Kansanedustajat, aluevaltuutetut ja valtuutetut kiertämään ja tapaamaan jäsenistöä. Tärkeää myös ja ehkä etenkin niissä vaalipiireissä, joilla ei ole omaa kansanedustajaa.

📣 Jatkuva palautekanava korjaavalle ja kiittävälle palautteelle. Jäsenistön pulssilla oleminen ja ajatusten ymmärtäminen on tärkeää, jotta voimme olla luottamuksen arvoisia ja pysyä kartalla siitä, mitkä aiheet eri puolilla maata puhuttavat. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi kurssin korjaamista, kun siihen on tarve.

📣 Vaalien välissä toimivat poliitikkojen ja ehdokkaiden tukiryhmät. Helppo väylä lähteä mukaan ja näkymä politiikan ytimiin.

🤔 Sosiaalisen median pirstaleisuus vaikeuttaa jäsenten tavoittamista ja puolueen sisäistä keskustelua. Ehkä jonain päivänä Vihreillä voisi olla oma äppi, josta löytyisivät niin kyselyt, tietoiskut kuin Verden artikkelitkin?

Tuleeko mieleen muita kokeilemisen arvoisia keinoja toteuttaa jäsenyyden kunnianpalautusta ja vahvistaa meitä kokonaisena kansanliikkeenä?