Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2015

Uudenmaan Vihreät päätti 10.6.2014 yleiskokouksessaan nimetä ensimmäiset 17 eduskuntavaaliehdokasta. Minulla on ilo ja kunnia olla osa tuota joukkoa. Eurovaalien ja viime viikonlopun puoluekokouksen synnyttämä innostus ja energia onkin nyt hyvä suunnata kohti seuraavia vaaleja.

Politiikassa minua innostaa mahdollisuus rakentaa hyvää nykypäivää ja parempaa huomista – sellaista maailmaa, jossa on tilaa kaikenlaisille ihmisille. Haluan pysäyttää ilmastonmuutoksen, säätää perustulon, raivata tilaa uuden luomiselle ja lisätä päätöksenteon avoimuutta. Eduskunnassa paiskisin töitä koulutuksen, nuorison, tieteen ja taiteen sekä tasa-arvoisen, oikeudenmukaisen ja kansainvälisen Suomen puolesta.

Kuntavaaleissa 2012 toteutimme tukiryhmäni kanssa kunnianhimoisen ja innostavan kampanjan, joka poikikin ensikertalaiselle yli 600 ääntä, paikan kaupunginvaltuustossa ja sittemmin kaupunginhallituksessa. Yhtään vähempään ei ole tarkoitus tyytyä nytkään: kampanjan tavoitteena on läpimeno ja työtä sen eteen tehdään täydellä sykkeellä ja ammattimaisesti – teekkarimaista pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.

Otan kiitollisena vastaan kaikenlaisen ja -kokoisen avun! Tukiryhmään voit ilmoittautua täällä. Tukiryhmästä käsin pääset seuraamaan kampanjan etenemistä ja halutessasi osallistumaan sen tekemiseen itsellesi sopivalla tavalla ja panoksella. Pieneen perheeseemme osui tällä kertaa tuplaonni, sillä myös puolisoni Jarno on ehdolla. Käytännön syistä koordinoimme kampanjoitamme jossain määrin yhteisesti. Kenenkään ei ole toki pakko osallistua molempien kampanjoihin, ellei itse halua.

http://web.archive.org/web/20141021220640im_/http:/www.saarahyrkko.fi/wp-content/uploads/2014/06/DSC_0049.jpgMuutama sana minusta

Olen 26-vuotias kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja tuleva diplomi-insinööri. Viimeistelen bioinformaatioteknologian ja työpsykologian opintojani Aalto-yliopistossa, toimin puoluehallituksessa ja johdan Vihreiden koulutuspoliittista ohjelmatyötä. Aiemmin olen ollut ylioppilaskunnan puheenjohtaja, viestintäkonsultti ja lastenleiriohjaaja.

Espoossa olen muun muassa jouduttanut opiskelija-asuntoja, puolustanut maahanmuuttajien oman äidinkielen opetusta, vaatinut avoimuutta ja parempaa viestintää asukkaille sekä puhunut ennaltaehkäisyn, nuorisotyön, joukkoliikenteen ja metropoliyhteistyön puolesta – eriarvoistumista, ilmastonmuutosta ja rasismia vastaan.

Politiikka tarvitsee tuoreita tekijöitä. Olen yhteistyökykyinen optimisti, luova tarmonpesä ja analyyttinen ajattelija. Viime viikonloppuna toimin Vihreiden puoluekokouksen puheenjohtajana, ja moni kuvaili tyyliäni sanoilla “napakka, ja kuitenkin niin kärsivällinen ja lempeä”. Se taitaa osua aika hyvin maaliin.