Naistenpäivä on loistava päivä toimia tasa-arvon puolesta

Kansainvälinen naistenpäivä on loistava päivä toimia tasa-arvon puolesta. Tässä viisi vinkkiä onnistuneeseen naistenpäivän viettoon:

1️⃣ Juhli feminismin tähänastisia saavutuksia, mutta älä tyydy. Perhevapaat, syrjintä, väkivalta, häirintä… Meillä on vielä tekemistä. Ethän muuten epähuomiossa kuvittele, että lasikattoja tai muita ongelmia ei ole, jos et itse ole niihin törmännyt? Ilman omakohtaista kokemustakin voit ryhtyä liittolaiseksi yhdenvertaisuusongelmien kanssa kamppaileville.

2️⃣ Kehu nainen päivässä – aloita jo tänään. Monet (etenkin nuoret) naispoliitikot kohtaavat sosiaalisessa mediassa huomattavan määrän vähättelyä, seksismiä ja öyhötystä. Tuen osoittaminen on yksi helpoimmista tavoista toimia vastavoimana sille roskalle. Kehuja voi lukea ja jakaa Twitterissä tunnisteilla #kehunainenpäivässä#kehunaispoliitikkopäivässä ja #tsemppiviesti.

3️⃣ Tule mukaan ympäristöjärjestöjen Korvaamaton-kampanjaan kunnianhimoisen ilmastopolitiikan puolesta (www.korvaamaton.fi) ja allekirjoita myös Ilmastoveivi2019-vetoomus! (www.ilmastoveivi2019.fi) Ilmastonmuutos on suuri uhka ihan jokaiselle, mutta erityisesti ja ensimmäisenä siitä kärsivät köyhimpien maiden tytöt ja naiset. Ilmastoliikkeessä tarvitaan meitä kaikkia!

4️⃣ Tue kehitysyhteistyöjärjestöjen Nolo totuus -kampanjaa. On noloa, että nykyinen hallitus on kutistanut Suomen roolia maailmalla leikkaamalla kehitysyhteistyömäärärahoja. Ja on noloa, että leikkauksien takia emme tee enempää maailman köyhimpien auttamiseksi ja naisten oikeuksien vahvistamiseksi. Me pystymme parempaan. Tsekkaa: www.nolototuus.fi

5️⃣ Lahjoita naisehdokkaan vaalityöhön. Eduskuntaan pääseminen vaati viime kerralla keskimäärin yli 38 000 euron kampanjaa. Sellaista on harvalla varaa kustantaa omasta pussistaan. Mun eduskuntavaalikampanjaan voit lahjoittaa helposti osoitteessa bit.ly/lahjoitasaaralle, kaiken avun otan kiitollisena vastaan.

Ihanaa naistenpäivää ihan jokaiselle! Tuleeko mieleen muita vinkkejä?