Miksi Vihreät?

Minulle tärkeitä arvoja politiikassa ja elämässä ovat vapaus, oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja avoimuus. Valitsin aikanaan puolueen näiden arvojen perusteella. Mitä tiiviimmin politiikkaa seuraan, sitä tyytyväisempi olen valintaani. Vihreät on puolustanut etenkin tällä vaalikaudella oppositiossa tinkimättömästi koulutusta, yhdenvertaisuutta ja ympäristöä, ja rakentanut avointa ja inhimillistä Suomea ja maailmaa.

Vihreät on arvoliberaali puolue, joka puolustaa ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja jokaisen vapautta olla oma itsensä. On huojentavaa tietää, että eduskuntaryhmämme on yksimielisesti esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain ja translain uudistuksen puolella.

Vihreät on uudistusmielinen puolue, joka puolustaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Haluan olla mukana liikkeessä, joka antaa äänen äänettömille: vähempiosaisille, tuleville sukupolville, lohille, saimaannorpille ja harvinaisille suotyypeille. Yhteiskuntaa on uskallettava uudistaa, jotta hyvinvointia riittää myös tulevaisuudessa.

Vihreät suhtautuu ilmastonmuutoksen torjumiseen ja ympäristönsuojeluun asian vaatimalla vakavuudella ja on myös tekojen tasolla valmis toimimaan. Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden hupeneminen ovat ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä. Jos emme toimi ajoissa, vaikutukset ovat niin ekologisesti, inhimillisesti kuin taloudellisestikin peruuttamattomia. Kunnianhimoisella ilmasto- ja ympäristöpolitiikalla paitsi pelastetaan ainoa planeettamme, tarjotaan kotimarkkinareferenssejä suomalaisille edelläkävijäyrityksille.

Lisäksi Vihreät haluaa korjata politiikan ja lisätä ihmisten vaikutusmahdollisuuksia. Olen itse toiminut Espoossa avoimuuden ja läpinäkyvyyden puolesta joka käänteessä ja saanut huomata, että tällä saralla töitä piisaa.

Yksikään puolue ei ole täydellinen. Parhaiten puutteiden fiksaaminen onnistuu sisältä käsin. Siksi olen toiminut aktiivisesti Vihreiden puoluehallituksessa, puoluekokouksissa ja koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtajana.

Vaakalogo100x500px_b