Luotsaan aluevaltuustoryhmäämme alkuvaiheiden läpi

Reilu viikko aluevaaleista ja hihat on kääritty. Länsi-Uudenmaan vihreä valtuustoryhmä valitsi minut alkuvaiheen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajina aloittavat Markus Myllyniemi ja Henna Partanen. 💪

Vihreä valtuustoryhmä on valmiina hommiin. Ryhmästämme löytyy rautaista osaamista ja mielenkiintoa niin nuorten kuin ikäihmistenkin hyvinvointiin, sosiaalihuollon ja terveydenhuollon kysymyksiin sekä johtamisen ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Tällä viikolla käytiin ensimmäiset neuvottelut puolueiden kesken. Luottamuspaikoista alueen neljänneksi suurimpana ryhmänä saimme hoitaaksemme mm. valtuuston 1. varapuheenjohtajan tehtävän sekä kaksi jäsentä aluehallitukseen. Tärkeitä pestejä, kun uutta organisaatiota pystytetään ja toimintakulttuuria luodaan!

Lisäksi vihreät valitsevat keskuudestaan varapuheenjohtajat palvelut & resurssit -lautakuntaan, tulevaisuus & kehittäminen -lautakuntaan ja kansalliskielilautakuntaan sekä jäsenen kaikkiin alueella toimiviin lautakuntiin. Vielä ei ole päätetty, kuka vihreä missäkin tehtävässä toimii – sen aika on hieman myöhemmin.

Uusimpaan kolumniini kokosin neljän kohdan muistilistan uusille aluevaltuutetuille: Fiksut uudistukset käyntiin. Ennaltaehkäisy vaatii panostamista. Asukkaat mukaan. Ja hyvinvoinnin edistäminen on yhteinen asia – siis myös alueen kunnat ja järjestöt mukaan. Koko kolumni löytyy 29.1. ilmestyneestä Länsiväylästä ja nyt myös Länsiväylän verkkosivuilta.

Vielä kerran kiitos tuesta vaaleissa koko vihreän porukan puolesta – ja omasta puolestani kiitos ryhmälle luottamuksesta luotsata joukkoa näiden alkuvaiheen käänteiden läpi.