Koti ois kiva ja muita kuulumisia kampanjan varrelta

Vaalikampanjan parasta antia ovat – silläkin uhalla, että kuulostaa kliseiseltä – ihmisten kohtaaminen ja uuden oppiminen. Olen päässyt käymään sykähdyttäviä keskusteluja pulkkamäen reunalla, asematunnelissa ja koulun käytävillä muun muassa vanhusten hoidosta, sukupuolivähemmistöjen asemasta, energiapolitiikasta ja koulutuksen tulevaisuudesta.

Vaalipaneelit ovat sitten oma lukunsa. Parhaimmillaan niissä innostutaan, keksitään jotain uutta ja ehkäpä vähän sisuunnutaankin. Olen osallistunut paneeleihin mm. peruskoulussa, lukiossa, amiksessa, baarissa, ammattikorkeakoulun ruokalassa, Pohjois-Espoossa ja Espoon kulttuurikeskuksen täydessä salissa. Tiistaina osallistuin mm. puolustusministerin ja sivistysvaliokunnan puheenjohtajan kanssa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan järjestämään vaalipaneeliin Otaniemessä. Tallenteen voi katsoa täällä.

Suhtauduin kriittisesti ydinvoiman lisärakentamiseen, sillä mielestäni Suomen energiapolitiikka kaipaa ‪energiaremonttia. Olennaista ei ole se, onko kannattaako vai vastustaako ydinvoimaa (oma suhtautumiseni kyseiseen teknologiaan on neutraali), vaan se, että seuraavat isot satsaukset kannattaa tehdä uusiutuvaan energiaan. Kaksintaistelussa KD:n edustajaa vastaan puolustin naisen oikeutta päättää omasta kehostaan. Myös pääkaupunkiseudun kuntaliitoksesta syntyi sanailua.

Paneelissa etsittiin helpotusta opiskelijoiden asuntotilanteeseen. Tarvitaan fiksua kaavoitusta, tontteja ja tukea erityisryhmien asuntorakentamiselle. Ehdotin, että Senaattikiinteistöjen tuottotavoitteita höllennetään, jotta valtio saadaan nykyistä vahvemmin mukaan tonttitalkoisiin. Esimerkkinä nykytilanteen ongelmallisuudesta toimii Senaatin kova hinku rakentaa ns. kovan rahan asuntoja käytännössä osaksi Teekkarikylää. Itse Otaniemessä asuessani arvostin kyllä kovasti ikkunan takana viliseviä eläinpukuja ja viuhahduksia sekä aamuyön serenadeja. Mutta hieman mietityttää, mahtaako Senaatti tietää, mihin se on nyt ryhtymässä.

Koulutuspolitiikasta olisi riittänyt enemmänkin keskusteltavaa. Lukukausimaksukeskustelua raapaistiin ja koulutusleikkauksia puitiin jonkin verran. Korostin, että lyhyt opintoaika ei ole itseisarvo. Tärkeintä on se, että jokainen löytää itselleen sopivan alan ja valmistuu hyvinvoivana työelämään.

Ensi viikolla saa jo äänestää!

‪#‎kotioiskiva ‪#‎koulutuslupaus ‪#‎vaalit2015 ‪#‎saara2015 ‪#‎vihreät

Seuraa kampanjaani FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.