Kielletään turkistarhaus

Minulla oli pienenä marsu nimeltä Marsa. Lemmikkimarsut ovat kesyjä kotieläimiä, joiden lempipuuhaa on vipeltää nurmikolla kaverin kanssa tai rouskuttaa salaatinlehteä.

Kettu ei ole kotieläin. Se on villieläin, joka ei voi hyvin häkissä. Siksi tämän päivän Helsingin Sanomien etusivun vallannut turkislobbareiden mainos on tavattoman mauton. Mainoksessa turkistarhausta ja turkiseläinten elinoloja verrattiin lemmikkimarsun elämään.

Turkistarhatut ketut eivät elä marsujen tavoin. Marsujen häkeissä on pohja ja kuivikkeita. Ketut joutuvat elämään verkon päällä. Marsu jaloittelee häkin ulkopuolella päivittäin. Ahtaissa ja virikkeettömissä häkeissä elävillä ketuilla ja muilla turkiseläimillä ei ole mahdollisuutta toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään.

Turkisalan maine on syystä huono ja sen taloudellinen kannattavuus heikkenee koko ajan. Monessa maassa turkistarhaus on jo kielletty ja Suomen tulee seurata esimerkkiä. Valtaosa suomalaisista vastustaa turkistarhausta. On aika laittaa päätepiste eläinten turhalle kärsimykselle.

Turkistarhaus on eläintuotannon julmimpia muotoja ja elinkeinona auringonlaskun ala. Mikään kuva söpöstä marsusta ei tätä tosiasiaa muuta. Siksi kannattaa äänestää eduskuntaan eläinten ystäviä. 🦊