Jänniä uutisia: Olen ehdolla tammikuun aluevaaleissa!

Näissä vaaleissa on kyse mielenterveydestä, tasa-arvosta, hyvinvoinnista, huolenpidosta ja eriarvoisuuden torjunnasta. Pääseekö mielenterveyspalveluiden piiriin tai terveysasemalle mutkattomasti? Tuetaanko perheitä ja toimiiko neuvola? Onko kouluilla riittävästi psykologeja? Hyödynnetäänkö sähköisiä palveluita fiksusti? Kannatellaanko ihmisiä koronan jälkimainingeissa?

Näiden asioiden puolesta olen viime vuodet tehnyt hartiavoimin hommia Espoossa hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan puheenjohtajana. Tuntuu tärkeältä jatkaa työtä uudella Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella, johon kuuluvat Espoon lisäksi myös Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Karkkila ja Vihti. Siihen kimppaan myös kaikki Espoon sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät vuoden 2023 alusta lukien.

Kuntavaaleista on hädin tuskin toivuttu, mutta olen silti tästä aika innoissani. Kyse on nimittäin poikkeuksellisen tärkeistä vaaleista. Uusien hyvinvointialueiden ensimmäiset valtuustot viitoittavat sosiaali- ja terveyspalveluiden suuntaa pitkälle tulevaisuuteen.

Tammikuussa valittavien päättäjien tehtävä on varmistaa, että kapulanvaihto sujuu eikä kukaan joudu väliinputoajaksi sekä huolehtia, että muutoksen tuomia mahdollisuuksia ei hukata tai vanhoja virheitä toisteta. Palvelut kannattaa rakentaa heti kättelyssä fiksusti, vaikuttavasti, tasa-arvoisesti ja ennen kaikkea ihmisiä varten.

Että näistäkin vaaleista kannattaa kuulkaa innostua! Tervetuloa mukaan kampanjaan. Vai lähtisitkö itse myös ehdolle historiallisen tärkeissä vaaleissa?