Hyvää tyttöjen päivää!

Tyttöjen päivänä piipahdin lapsuuden maisemissa. Tuossa opin uimaan, tuossa pidin ravintolaa, tuossa perkasin kaloja, tuossa koin maailmantuskaa, tuossa hakkasin halkoja, tuossa päätin opiskella teknologiaa, tuossa tein vahingossa spagaatin, kun olin futispelissä maalivahtina.

#Kunolintyttö, lauloin bändissä, toimitin lehtiä ja leikin toimitusjohtajaa. Oli ja on etuoikeus kasvaa perheessä, jossa kaikki on tuntunut mahdolliselta. Siltä pitäisi jokaisesta tytöstä tuntua, kaikkialla maailmassa.

Kotona kurkkasin someen, joka on tuonut elämään niin paljon hyvää, mutta myös niin paljon kuraa. Tytöt kohtaavat verkossa häirintää 27 kertaa todennäköisemmin kuin pojat. Se on vastenmielistä ja sille on laitettava stoppi. Ketään ei saa häiritä hiljaiseksi. Aivan keskeistä on myös saada tytöt nykyistä vahvemmin rakentamaan tulevaisuuden internetiä.

Illalla katselin aurinkoista pientä poikaani ja mietin, miten tärkeä tehtävä on kasvattaa hyvää, vahvaa, lempeää, itseensä luottavaa ja muita olentoja arvostavaa poikaa, miestä tähän maailmaan. Sillä #tyttöjenpuolella tarvitaan meidän entisten ja nykyisten tyttöjen lisäksi myös pojat, miehet ja kaikki muut.

Hyvää tyttöjen päivää joka päivä!