Hyvää kansalaisjärjestöjen päivää!

Märkien sukkien kuivattelu nuotiolla, vähän liian suuriin saappaisiin kasvaminen, hassuttelu suomalaisissa metsissä ja englantilaisilla nurmikentillä, vastuunkanto vaikeissakin paikoissa. Siinä muutama lempimuisto reilun parinkymmenen vuoden partiotaipaleen varrelta.

Juuri partiossa aikoinaan syttyi kipinä vaikuttaa omaan lähiyhteisöön ja viedä eteenpäin tärkeäksi kokemiani asioita. Vaikka en silloin osannut aavistaa, se polku johti tähän: vaikuttamaan työkseni maailman menoon.

Olikin ihanaa pohtia Partiomedian haastattelussa johtamista, jaksamista ja arvoja – ja sitä, miten partiolaisuus näkyy työssäni kansanedustajana. Käy lukemassa!

Tänään vietetään kansainvälistä kansalaisjärjestöjen päivää. Lähes jokainen suomalainen on jonkin yhdistyksen tai järjestön jäsen. Kansalaisjärjestöt ja niissä toimivat vapaaehtoiset ovat suomalaisen yhteiskunnan sydän.

On kokouksia, keräyksiä, teemapäiviä, tapaamisia, talkoita ja hengailua. Hommia tehdään rakkaudesta lajiin, usein itseään säästämättä ja kelloon katsomatta.

Muistetaan kuitenkin pitää huolta itsestämme ja toisistamme. Maailmaa ei voi pelastaa, jos ei pidä huolta itsestään!