Espoo hyväksyi uuden strategian

Lapsi pääsi taas päiväkotiin, mutta kotitaloutemme flunssapotilaiden määrä pysyi vakiona. Kuvastaa muuten hyvin tätä etäajan kieroutunutta suhtautumista sairastamiseen. Taatusti olisin istunut koneen äärellä kaupunginvaltuuston kokouksessa, jos se olisi ollut mahdollista. Nyt jäin sen sijaan kotiin lepäämään, vaikka harmittikin jättää eka läsnäolokokous väliin.

Valtuustossa hyväksyttiin juuri kaupungin uusi strategia. Neuvotteluissa vihreät teki töitä mm. ilmaston ja luonnon, koulutuksen ja varhaiskasvatuksen, lasten ja nuorten hyvinvoinnin, maahanmuuttajien kotoutumisen, ihmisten osallisuuden sekä joukkoliikenteen, kävelyn, pyöräilyn ja kirjastojen puolesta.

Minulle tärkeintä oli varmistaa, että kaupunki toimii aktiivisesti paitsi ilmastokriisin, myös luontokadon torjumiseksi. Että erityisesti näin koronan jälkeen panostamme lasten ja nuorten hyvinvointiin, mielenterveyspalveluihin ja lapsiperheköyhyyden torjuntaan. Ja että ymmärrämme koulutuksen ja varhaiskasvatuksen merkityksen lapsille, perheille ja koko kaupungille – ja että se ymmärrys näkyy myös budjeteissa, ei vain juhlapuheissa.

Neuvottelutulos antaa hyvän pohjan tehdä viisaita päätöksiä tulevan neljän vuoden aikana – nyt siitä vain pitää tehdä totta.