Ehdolla Vihreiden varapuheenjohtajaksi

Haluan, että Vihreät on tulevaisuuspuolue, joka luo toivoa, ratkaisee ongelmia ja kutsuu mukaan. Meidän on tehtävä näkyväksi väsymätön työmme paremman maailman puolesta, säilytettävä pilke silmäkulmassa ja toimittava vastavoimana sulkeutuneisuudelle, vihalle ja eriarvoisuudelle.

Vihreillä on kaikki edellytykset kasvaa suureksi puolueeksi. Loistokampanja ja vaalivoitto antavat tähän virtaa. Nyt puolue tarvitsee taitavaa, näkemyksellistä ja yhteen hiileen puhaltavaa johtajuutta ja runsaasti näkyvyyttä edustamillemme arvoille ja ratkaisuille. Uudistuneen eduskuntaryhmän lisäksi tuoretta voimaa tarvitaan myös puolueen johtopaikoille.

Siksi haluan antaa oman osaamiseni, kokemukseni, tarmoni ja innostukseni puolueen käyttövoimaksi puolueen varapuheenjohtajana.

Puoluehallituksessa olen pari vuotta tutkinut puolueen kipukohtia ja mahdollisuuksia. Haluan olla mukana puskemassa aluillaan olevia uudistushankkeita eteenpäin: Vihreän Langan uudistaminen, pitkäjänteisempi ote puolueen johtamiseen, kampanjakoneen virittäminen, järjestökentän vahvistaminen, matalan kynnyksen puoluetoiminta ja ehkä ennen kaikkea vihreän viestin selkeä, uskottava ja lähestyttävä esittäminen.

Olen ahkera ja peloton. Teen kovasti töitä enkä arkaile kyseenalaistaa luutuneita käytäntöjä. Olen sanavalmis ja kuunteleva. Argumentoin kantani napakasti, ja opin mielelläni uutta. Olen sisukas ja yhteistyökykyinen. En tyydy menemään sieltä, missä aita on matalin. Ihmisistä innostun.

Minulla on monipuolinen kokemus niin ison järjestön luotsaamisesta kuin politiikan arjestakin. Olen johtanut, neuvotellut tiukoissa paikoissa, sovitellut ja toiminut sillanrakentajana, rakentanut organisaatioita, toteuttanut taidokasta kriisiviestintää ja innostanut ihmisiä yhteisten tavoitteiden taakse.

Myös vaalimenestys rohkaisee antamaan kaikkensa. Ensikertalaisena kuntavaaleissa menin läpi huiman 607 äänen turvin. Ensimmäinen yritys eduskuntavaaleissa ei vielä tehnyt minusta kansanedustajaa, mutta 2088 äänen potti on osoitus vahvasta nosteesta Espoossa ja Uudellamaalla.

Uskon, että maailmasta voidaan tehdä parempi paikka meille kaikille: nuorille ja vanhoille, eläimille ja ihmisille, enemmistöille ja vähemmistöille, heikoille ja vahvoille. Sen puolesta haluan tehdä töitä. Vihreät on puolueeni, koska ilmastonmuutoksen torjunta on aikamme tärkein poliittinen kysymys, yhteiskuntaa on uudistettava ja heikoimpien puolta pidettävä, ja koska haluan Suomen, jossa on tilaa erilaisuudelle ja jokaisella vapaus olla oma itsensä.

Toivon, että saan jatkaa työtäni puolueen ja vihreämmän maailman puolesta.

Taustatietoa Saarasta

Yhteystiedot: saara.hyrkko@vihreat.fi, p. 040 719 7604

Toiminta puolueessa:
Puoluehallituksen varajäsen 2013-2015
Vihreiden koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja 2014-2015
Aaltovihreiden hallituksen jäsen 2015-
Espoon Vihreiden hallituksen jäsen 2012-
Puoluekokouksen puheenjohtaja 2014

Kunnalliset luottamustoimet:
Espoon kaupunginvaltuutettu 2013-
Espoon kaupunginhallituksen jäsen 2013-
Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston jäsen 2013-2014
Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen 2015-

Muu relevantti kokemus:
Kansanedustajaehdokas 2015
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen 2010 ja hallituksen pj 2011

***

Vihreiden puoluekokous valitsee kaksivuotiskaudelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa. Puoluekokous pidetään Oulussa 5.-7.6.2015.