Ehdolla Vihreiden puheenjohtajaksi

Asetun ehdolle Vihreiden puheenjohtajaksi. Olen kokenut johtaja ja sitkeä sillanrakentaja valmiina vastuuseen.

Puolueen tilanne on vaikea, mutta juuri se vetää puoleensa. Mitä kimurantimpi ongelma, sitä innostuneempi olen sen ratkaisemisesta. Tämä asenne on tuonut minut alunperin politiikkaan. Ehkäpä puolueen ongelmia ratkomaan kannattaa pestata luja ja lempeä diplomi-insinööri.

Vihreät on yhteiskuntaa uudistava voima.

Säilyttäviä puolueita Suomessa riittää. Meidän roolimme tulevaisuuspuolueena on tunnistaa tuloillaan olevat muutokset, tuoda pöytään ratkaisuja ja luoda toivoa paremmasta huomisesta. Vihreän talouden, oppimisen, teknologian, hyvinvointivaltion ja globaalin kehityksen murroksissa eivät vanhat konstit riitä.

Suomen lisäksi myös Vihreiden tulee uudistua.

Olemme antaneet liian kauan muiden sanoittaa, mitä Vihreät on. Visiomme ja ratkaisumme on tehtävä suomalaisille tutuksi. Kädenlämpöisyys on karistettava ja korvattava raikkaiden ideoiden kulttuurilla. Puolueessa on lisättävä tekemisen iloa ja keskinäistä luottamusta. Puheenjohtajan tärkein tehtävä on johtaa tätä muutosta, mutta sen tekemiseen tarvitaan meitä kaikkia.

Haluan avata Vihreiden ovet yhä useammalle.

Kipuilemme moninaisuutemme kanssa, vaikka sen pitäisi olla voimavara. Vihreiden juuret ovat kansalaisliikkeissä. Tänä päivänäkin Vihreiden tulee olla liike, joka kutsuu mukaan ja kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä, jotka haluavat muuttaa maailmaa yhdessä. Vihreissä asiantuntemus ja aktivismi lyövät kättä päälle.

Muutosten keskellä on hyvä muistaa, mikä meitä yhdistää.

Rakennamme Suomea, joka kantaa vastuuta luonnosta, ilmastosta, taloudesta ja ihmisistä. Luotamme ihmisiin ja koulutuksen maailmaa muuttavaan voimaan. Puolustamme väkevästi kantojamme, mutta pyrimme rakentamaan siltoja ja kompromisseja.  Olemme sitkeitä ja rohkeita, uudistusmielisiä ja reiluja, ratkaisukeskeisiä ja tarvittaessa tinkimättömiä. Tästä kaikesta haluan pitää kiinni.

Vihreiden uusi puheenjohtaja valitaan jäsenäänestyksen perusteella Vihreiden puoluekokouksessa kesäkuussa. Kaikki jäsenet saavat äänestää, joten nyt kannattaa liittyä mukaan!