Eduskunnan ylimääräinen istunto

Varmasti jokainen meistä toivoo, että tämä pandemia olisi jo ohi. Tärkeintä on, että jokainen kynnelle kykenevä käy ottamassa tarjolla olevat rokotukset. Eduskunta kokoontui tänään ylimääräiseen istuntoon käsittelemään lakiesitystä, jonka tavoitteena on saada entistä laajemmin myös työterveyshuoltoa avuksi jouduttamaan rokotuksia.

Rokotukset antavat vahvan suojan vakavaa tautimuotoa vastaan ja vähentävät tarttumisen ja tartuttamisen todennäköisyyttä. Rokotteilla suojaamme paitsi itseämme, myös toisiamme.

Koronan ja rokotusten ympärillä liikkuu valitettavan paljon disinformaatiota. On inhimillistä, että ihmisillä on huolia ja epävarmuuksia. Pidän erittäin vastuuttomana, että näitä pelkoja lietsotaan totuuden vääristelyllä. Kuunnellaan tiedettä ja suhtaudutaan ihmisten huoliin empaattisesti.

Tunnen suurta kiitollisuutta jokaiselle terveydenhuollon ammattilaiselle, joka on etulinjassa kamppaillut koronaa vastaan tai esimerkiksi hypännyt ylimääräiseksi avuksi rokotuksia nopeuttamaan. Olemme hyvissä käsissä.

Pandemia on kouriintuntuvasti osoittanut, miten riippuvaisia olemme toisistamme. Me yksittäiset ihmiset – toistemme vastuullisuudesta ja huolenpidosta. Ja toisaalta me maailman maat. Rokotuksiin liittyen on tärkeää tunnistaa, että pandemia ei ole ohi Suomessa, ennen kuin se on ohi maailmassa. Siksi on tärkeää, että rokotuskattavuus saadaan nousuun jokaisessa maailman maassa.

Lähetin eduskunnasta terveiset hallitukselle. Koronan torjumiseksi asetetut rajoitukset koettelevat raskaasti mm. kulttuuri- ja tapahtuma-alaa, jälleen kerran. Nyt on tarve pikaisesti saada tukea niille, joiden työ ja toimeentulo ovat jälleen loppuneet kuin seinään. Meillä ei ole varaa epäonnistua näiden alojen ja niillä työskentelevien ihmisten pitämisessä jaloillaan, jos ja kun haluamme, että tässä maassa kulttuuri voi myös tulevaisuudessa kukoistaa.