Saara

ympyrasaaraOlen 29-vuotias kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Espoosta sekä bioinformaatioteknologian ja työpsykologian diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta. Työskentelen Suomen Lukiolaisten Liitossa pääsihteerinä.

Töiden ja kunnallisten luottamustoimieni ohessa vaikutan Vihreiden puoluehallituksen jäsenenä ja johdan puolueen koulutuspoliittista työryhmää. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa vihreässä eduskuntaryhmässä kansanedustaja Emma Karin avustajana, Kolme pientä porsasta -lastenmusikaalin tuotannossa, viestintäkonsulttina, analyytikkona erityisryhmien asumis- ja hoivapalveluiden yrityksessä, Taideyliopiston ylioppilaskunnassa projektipäällikkönä, lastenleiriohjaajana, opettajan sijaisena sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Taustaltani olen partiolainen.

Kannan huolta maailman tilasta ja ihmisten hyvinvoinnista, innostun hyvistä ideoista ja uusista mahdollisuuksista. Aiemman kokemukseni ansiosta vaikuttaminen yhteisiin ja minulle tärkeisiin asioihin politiikan kautta tuntuu luontevalta. Ihmisenä ja päättäjänä olen sanavalmis ja analyyttinen optimisti. Partiossa opin jo varhain kantamaan vastuuta, ja sittemmin neuvottelutaitoja, yhteistyökykyä ja rohkeutta tarttua vaikeisiinkin asioihin on karttunut monessa liemessä.

Asun avopuolisoni Jarnon kanssa sympaattisessa kerrostaloasunnossa Pohjois-Tapiolassa. Kaiken kiireen keskellä rentoudun kokeellisen keittiön ja mielikuvituksellisten reseptien, kirjojen ja lempisarjojen parissa.

Elämäni merkkipaaluja

  • Synnyin 26.8.1987 kahden isoveljen pikkusiskoksi pohjois-helsinkiläiseen lähiöön. Muutin omilleni Otaniemeen keväällä 2007 ja avopuolisoni Jarnon kanssa Pohjois-Tapiolaan kesällä 2012.
  • Vietin lapsuuteni kesät Porkkalan vesillä, saarissa ja metsissä. Pyöritin serkkuni kanssa muun muassa Ravintola Tähtisumua, toimistoa ja lauluyhtyettä.
  • Aloitin partion 10-vuotiaana Koudat-lippukunnassa. Samalla tiellä olen yhä. Partio vei mukanaan muun muassa Nuuksion metsiin kuivattelemaan sukkia nuotiolle ja Englannin nummille ihmettelemään maailmanlaajuista rauhanliikettä. Matkan varrella opin kantamaan rinkan lisäksi vastuuta, kouluttamaan ja johtamaan. Partio on minulle elämäntapa ja tärkeä henkinen koti, josta opitut tavat ja arvot – tekemällä oppiminen, toisten ihmisten kunnioittaminen ja uteliaisuus kansainvälisyyttä kohtaan – kulkevat aina mukanani. Tietenkin myös luonnossa toimiminen on tullut tutuksi ja erätaidot karttuneet.
  • Kallion ilmaisutaidon lukiossa rakastuin kirjoittamisen lisäksi matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2006. Ennen kirjoituksia luuhasin Tikkurilan kirjastossa eli Tiksin kirkissä pänttäämässä.
  • Minusta piti tulla matematiikan opettaja, mutta uteliaisuuttani päädyinkin Otaniemeen opiskelemaan bioinformaatioteknologiaa ja sittemmin myös työpsykologiaa ja johtamista. Tein kandidaatintyöni aiheesta Hiiliantureiden dopamiinintunnistuskykyä parantava esikäsittely. Diplomityöni käsitteli organisaatiokulttuurin muuttamista.
  • Sukelsin teekkarielämään intohimoisesti. Toimin muun muassa Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikillan fuksikapteenina vuosina 2008-2009, jolloin vastasin reilun 200 uuden sähköteekkariopiskelijan vastaanotosta uuteen elämänvaiheeseen, opintojen alun sujuvuudesta ja koko vuoden mittaisesta orientaatiosta, sekä nyt jo edesmenneen ylioppilaskunta TKY:n teekkarijaostossa 2009.
  • Ylioppilaskunnasta opin ehkä eniten. Aalto-yliopiston synnyn myötä muodostui myös uusi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta eli AYY, jonka edustajistoon hain ja pääsin heti vuonna 2009. Ensimmäisenä varsinaisena toimintavuotena 2010 toimin kokopäiväisessä luottamustoimessa ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä ja seuraavana vuonna 2011 hallituksen puheenjohtajana.
  • Ylioppilaskuntien yhdistymisestä, lainsäädännöstä ja hallinnon kehittämisestä karttunutta kokemustani hyödynsin myöhemmin myös Taideyliopiston synnyttämisen yhteydessä työssäni taideylioppilaskuntien yhdistymisen projektipäällikkönä.
  • Liityin puolueeseen keväällä 2012. Olen toiminut keväästä 2013 alkaen puoluehallituksessa ja keväästä 2014 alkaen puolueen koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtajana.
  • Hain ja pääsin Espoon kaupunginvaltuustoon syksyllä 2012. Valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä olen muun muassa jouduttanut opiskelija-asuntoja, puolustanut maahanmuuttajien oman äidinkielen opetusta, vaatinut avoimuutta ja parempaa viestintää asukkaille, ravistellut toimintakulttuuria sekä puhunut ennaltaehkäisyn, nuorisotyön, joukkoliikenteen, teknologian ja metropoliyhteistyön puolesta – eriarvoistumista, ilmastonmuutosta ja rasismia vastaan.

 

vauva-saara ja joku muu cropped color enhancepartio-enkku

neppis

Puoluekokouksessa pj-kollega Touko Aallon kanssa.